Türkiye'nin uzaya göndereceği ilk astronot Alper Gezeravcı'nın ailesi gurur duydu

Güncel Haberler

Türkiye'nin uzaya göndereceği ilk astronot olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli F-16 pilotu Alper Gezeravcı'nın ailesi, oğullarının bu başarısından dolayı gurur duyduklarını söyledi. Gezeravcı'nın annesi Sıddıka Gezeravcı, oğlunun küçük yaşlardan beri pilotluk hayali olduğunu ve gökyüzüne olan hevesini hiç kaybetmediğini belirtti.

TÜRKİYE'nin uzaya göndereceği ilk astronot olan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli F-16 pilotu Alper Gezeravcı'nın (43) annesi Sıddıka Gezeravcı, (63) "Sağ salim gidip gelsin. Daha 6 yaşında anneannesine, 'Büyüyünce uçak şoförü olacağım' derdi. Küçüklüğünden beri pilotluk hayali vardı" dedi.

Türkiye'nin uzaya çıkacak ilk astronotları, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılan Teknofest 2023'te açıklandı. Bu astronotlardan biri asil olarak ismi duyurulan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli F-16 pilotu Alper Gezeravcı oldu. Haberin ardından Gezeravcı'nın baba ocağında da gurur ve sevinç yaşandı. Gezeravcı'nın Mersin'in Silifke ilçesinde oturan babası Ali (65) ile annesi Sıddıka Gezeravcı, oğullarının uzaya gidecek ilk Türk vatandaşı olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Alper Gezeravcı, Türkiye, Güncel, Haberler