Türk uzmanlardan korkutan koronavirüs uyarısı: Daha kolay bulaşır hale gelebilir

Sağlık Haberleri

Çin'de ortaya çıkan ve 362 kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsle ilgili Türk uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. NTV'de yayınlanan Pasaport programına konuşan uzmanlar koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulundular. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Bşk. Prof. Alpay Azap, koronavirüs için "Daha kolay bulaşır hale gelebilir" diye konuştu.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya korku salan koronavirüsle ilgili Türk uzmanlardan açıklamalar geldi. Uzmanlar 362 kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsle ilgili NTV'de yayınlanan Pasaport programına değerlendirmelerde bulundu. Tüm uzmanlar dikkatli olunması konusunda vatandaşlarımızı uyardılar.

NE OLMUŞTU?

Çin'de, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 362'e, virüs bulaşan kişi sayısı 17 bin 205'e yükselmiş, virüsün tespit edildiği kişi sayısı dünya genelinde ise 22 bini aşmıştı.

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Salgın nedeniyle çok sayıda hava yolu şirketi Çin'e uçuşlarını askıya almış, Dünya Sağlık Örgütü de "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmişti.

Haberler.com - Sağlık

Sağlık, Güncel, Haberler