Türk Toraks Derneği'nden Asbestli Gemi İçin Çağrı: "Yürütülen Faaliyetler, İş Sağlığı ve Güvenliği ile Toplum Sağlığı Açısından Denetime Tabi...

Güncel Haberler

Türk TORAKS Derneği 1. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bayram, Brezilya Donanması’na ait Nea Sao Paulo adlı uçak gemisinin söküm işlemi için Türkiye’ye getirilmesiyle ilgili “Ülkemizde asbestin kullanımı yasaklanmış olsa da gemilerin bakım/onarım işleri sırasında ortaya çıkan liflerin solunmasıyla hem mesleksel hem de çevresel asbest maruziyeti devam etmektedir. Yetkili mercileri, ilgili bölgedeki gemi söküm işletmelerinde yürütülen faaliyetleri, iş sağlığı ve güvenliği ile toplum sağlığı açısından denetime tabi tutmaya çağırıyoruz” dedi.

Türk TORAKS Derneği 1. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bayram, Brezilya Donanması'na ait Nea Sao Paulo adlı uçak gemisinin söküm işlemi için Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili "Ülkemizde asbestin kullanımı yasaklanmış olsa da gemilerin bakım/onarım işleri sırasında ortaya çıkan liflerin solunmasıyla hem mesleksel hem de çevresel asbest maruziyeti devam etmektedir. Yetkili mercileri, ilgili bölgedeki gemi söküm işletmelerinde yürütülen faaliyetleri, iş sağlığı ve güvenliği ile toplum sağlığı açısından denetime tabi tutmaya çağırıyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hasan Bayram, Güncel, Haberler