Türk Doktorun Laparoskopi Cerrahide Bulduğu Teknik Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Çapar'ın Laparoskopik Cerrahi Yöntemiyle Gerçekleştirilen Yumurtalık Kisti Ameliyatında Geliştirdiği Teknik, Tıp Dünyasında İlgi Gördü.

Güncel Haberler

Prof.Dr.Metin Çapar, yumurtalık kistleri operasyonlarının laparoskopik cerrahi yöntemiyle yapıldığını, göbek deliğinden kamera ile izlenip vücutta açılan iki ayrı kesikten batın bölgesine girilerek yumurtalık kistinin boydan boya kesilip çıkarıldığını söyledi.Prof.Dr."Benim yeni geliştirdiğim ve dünyada ilk kez uygulanan yeni bir teknikle, ameliyatı göbek deliğinden kamera ile izleyip karın bölgesinden küçük tek bir delikten içeriye girerek yapıyorum.

Prof. Dr. Metin Çapar, yumurtalık kistleri operasyonlarının laparoskopik cerrahi yöntemiyle yapıldığını, göbek deliğinden kamera ile izlenip vücutta açılan iki ayrı kesikten batın bölgesine girilerek yumurtalık kistinin boydan boya kesilip çıkarıldığını söyledi. Prof. Dr. Çapar, kendi geliştirdiği yönetimi şöyle anlattı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yumurtalık, Meram, Konya, Politika, Güncel, Haberler