Tümörlü kolu kesilen Adil'e, pankartlı ve tezahüratlı karşılama

Güncel Haberler

İZMİR'de, geçen yıl yumuşak doku kanseri teşhisi koyulan ve kanserin metastaz yapması sonucu 14 tümörün çıktığı sağ kolu 6 Aralık'ta kesilen Adil Alçakboy (21), hastaneden taburcu edildikten sonra mahalledeki arkadaşlarının pankartlı ve tezahüratlı desteğiyle karşılandı.

İZMİR'de, geçen yıl yumuşak doku kanseri teşhisi koyulan ve kanserin metastaz yapması sonucu 14 tümörün çıktığı sağ kolu 6 Aralık'ta kesilen Adil Alçakboy (21), hastaneden taburcu edildikten sonra mahalledeki arkadaşlarının pankartlı ve tezahüratlı desteğiyle karşılandı.

Konak ilçesine bağlı Lale Mahallesi'nde yaşayan, eczacı Adil Alçakboy'a, 2017 yılının Kasım ayında, kolundaki tümör nedeniyle biyopsi yapıldı. Geçen yılın başında da sinovyal sarkom (yumuşak doku) kanseri teşhisi koyulan Alçakboy, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde kemoterapi ve ışın tedavisi gördü. Alçakboy, 2018 yılının Haziran ayında ameliyat oldu ve operasyonda kolundaki tümörler alındı; ancak sinirlerdeki zedelenme sonrası kolda fonksiyon kaybı oluştu. Adil Alçakboy, sonraki süreçte tendom transferi ameliyatı da geçirdi. Alçakboy, kanseri atlattığını düşünürken, metastaz sonucu sağ kolunda yine tümör çıktı ve hızla büyüdü. Tümörler, çok zor yerde olması nedeniyle alınamadı ve ampütasyon (iyileşmesi olanaksız görülen organı kesip atma) kararı verildi. Geçen hafta ameliyata alınan Adil Alçakboy'un sağ kolu kesildi. Tedavi sürecinde saçları dökülen, kalan saçları ve sakalları da beyazlayan Alçakboy, motivasyonunu kaybetmedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Hastanesi, Aralık, Güncel, Haberler