STV Yapımcısı Asan: Dizimizle Ülkemize Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz

Güncel Haberler

Eskişehir'de gözaltına alınan ve serbest bırakılan STV'de yayınlanan 'Sungurlar' dizi filmin yapımcısı Salih Asan, "Vazifemizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Eskişehir'de yönetmen Engin Koç ile birlikte pazar sabahı gözaltına alınan ve dün gece İstanbul'da serbest bırakılan Samanyolu Televizyonu'nda (STV) yayınlanan ' Sungurlar' dizi filmin yapımcısı Salih Asan, "Vazifemizi sürdürmeye devam edeceğiz. 'Sungurlar' dizimizle yine milletimize, ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Özgür Hukuk Platformu tarafından bugün öğle saatlerinde Eskişehir Adalet Sarayı önünde 14 Aralık Operasyonu ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı basın açıklamasına önceki gün Eskişehir'de gözaltına alınıp İstanbul'a götürülen ve dün gece serbest bırakılan STV yapımcısı Salih Asan da katıldı. Basın açıklamasını STV yönetmeni Engin Koç'un avukatı Turgay Balaban okudu. Balaban, 14 Aralık'ta gözdağı ve yolsuzluk iddialarını örtme operasyonu yapıldığını öne sürürken, şöyle dedi:

"Torba Yasa ile kabul edilen makul şüphe rejiminin her bireyin hürriyet, konut dokunulmazlığı, mülkiyet ve haberleşmenin gizliliği hakkına açık ve ağır bir saldırı olduğunu, kapalı devre sulh ceza hakimliği sisteminin gerekçesiz ve keyfi tutuklamaları kurumsallaştırdığını, avukatların dosya incelemesi hakkının kısıtlanmasının 77 milyon vatandaşımızın savunma hakkına saldırı teşkil ettiğini haykırmak için buradayız. Torbadan çıkan şüpheli ve avukatların soruşturma dosyasını incelemesi ve dosyadan örnek almasının kısıtlanmasına dair değişiklik de 14 Aralık'ta ilk kez uygulanmıştır. Belirtmek isteriz ki, Hitler'e karşı çıkıp engel olmaya çalışan vatan hainlerinin, asıl vatansever olduğunu sonra anlaşılmıştır. Kim ne derse desin, bu topluluk, dün nasıl doğrunun yanında yer aldı ise, bugün de yanlışın karşısında duracak ve demokratik bir zeminde yakmadan, yıkmadan mağduriyetini haykıracak, zalimlere asla biat etmeyecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Asan, Eskişehir, Sungurlar, İstanbul, Politika, Güncel, Haberler