Son dakika! 'Virüsü bilerek bulaştıran 'kasten yaralama ve öldürme'den ceza alabilir'

Güncel Haberler

Son dakika haberleri: İZMİR Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Arzu Aşçı, koronavirüs hastalarının karşı tarafa bilerek, isteyerek ve öldürme kastıyla hastalığı bulaştırması halinde bu kişilerin 'kasten yaralama ve kasten öldürme'...

İZMİR Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Arzu Aşçı, koronavirüs hastalarının karşı tarafa bilerek, isteyerek ve öldürme kastıyla hastalığı bulaştırması halinde bu kişilerin 'kasten yaralama ve kasten öldürme' suçlamasıyla cezalandırılabileceklerini söyledi.

Koronavirüs testleri pozitif çıkıp evlerinde karantinada ya da hastanede tedavi altında olmaları gereken bazı kişiler, karantina kurallarına uymayarak sadece kendilerinin değil tüm toplumun sağlığını tehlikeye atıyor. Şehirlerarası seyahate çıkan, toplu organizasyonlara veya düğüne katılan, hatta işine dönüp çalışmaya devam eden bu kişileri hapis cezalarını da içeren birçok cezai yaptırım bekliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hukuk Fakültesi, , Haberler, Son Dakika