Son dakika haberleri... Gamze Taşcıer: "Ne İstanbul Sözleşmesi'nden Çekilme Kararını, Ne de Bu Ferman Düzenini Asla Tanımıyoruz, Yok Sayıyoruz"

Güncel Haberler

Son dakika gündem haberi: CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Danıştay 10. Dairesi’nin İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili kararına tepki gösterdi. Taşcıer, “Bu kararda imzası olan hakimler, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme hukuksuzluğunun iptalini değil, kendi meşruiyetlerini oylamış ve bu oylama sonucunda da hakim olmadıklarını, birer emir eri oldukları ispat etmişlerdir. Ne İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını ne de bu ferman düzenini asla tanımıyoruz, yok sayıyoruz” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Danıştay 10. Dairesi'nin İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili kararına tepki gösterdi. Taşcıer, "Bu kararda imzası olan hakimler, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme hukuksuzluğunun iptalini değil, kendi meşruiyetlerini oylamış ve bu oylama sonucunda da hakim olmadıklarını, birer emir eri oldukları ispat etmişlerdir. Ne İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını ne de bu ferman düzenini asla tanımıyoruz, yok sayıyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Sözleşmesi, Gamze Taşcıer, Danıştay, Hakim, Güncel, Haberler, Son Dakika