Son dakika haber: Derik'teki Kazada "Cengiz Holding'e Ayrıcalık" İddiası... Özkan Yalım: "Araçların Hiç Kontrol Edilmediğiyle Alakalı Elimizde Rapor Var"

Güncel Haberler

Son dakika haberler: Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mardin İl Koordinasyon Kurulu, Derik’te 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili hazırladığı raporda, Cengiz Holding’in bölgedeki tesislerine nakliye hizmeti veren TIR’ların jandarma, polis ve zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde kontrol edilip edilmediği soruldu. Raporda, “Bu kontroller es geçildiği için şoförler, özgüven patlaması ve kural tanımamazlıkla, kendilerini yerel halktan üstün görme cüretiyle kazalara sebebiyet vermektedir” denildi. Rapora atıfta bulunan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Araçların yüksek tonajlı olduğu ile alakalı net bilgi sahibiyiz. Cengiz Holding’e ait olduğundan dolayı polis, jandarma, belediyeye ait olan zabıtaların bu araçları hiç kontrol etmediği ile alakalı elimizde bir rapor var” dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mardin İl Koordinasyon Kurulu, Derik'te 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili hazırladığı raporda, Cengiz Holding'in bölgedeki tesislerine nakliye hizmeti veren TIR'ların jandarma, polis ve zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde kontrol edilip edilmediği soruldu. Raporda, "Bu kontroller es geçildiği için şoförler, özgüven patlaması ve kural tanımamazlıkla, kendilerini yerel halktan üstün görme cüretiyle kazalara sebebiyet vermektedir" denildi. Rapora atıfta bulunan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Araçların yüksek tonajlı olduğu ile alakalı net bilgi sahibiyiz. Cengiz Holding'e ait olduğundan dolayı polis, jandarma, belediyeye ait olan zabıtaların bu araçları hiç kontrol etmediği ile alakalı elimizde bir rapor var" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cengiz holding, Özkan Yalım, Tragger, Derik, Güncel, Haberler, Son Dakika