Afşin Elbistan A Santrali'nde 4 bin 500 kişiye istihdam

Ekonomi Haberleri

AFŞİN Elbistan A Santrali'nde 4 bin 500 kişi istihdam edilirken, santralin arıtma sistemleriyle de çevreye daha duyarlı hale geldiği ifade edildi.

AFŞİN Elbistan A Santrali'nde 4 bin 500 kişi istihdam edilirken, santralin arıtma sistemleriyle de çevreye daha duyarlı hale geldiği ifade edildi.

Afşin Elbistan A Santrali'nde yapılan yazılı açıklamada, santralin, çevre mevzuatına göre tamamlanması gereken kuru baca gazı arıtma sistemleri (Dry FGD) yatırımının hayata geçmesiyle geçici faaliyet belgesi aldığı kaydedildi. Ayrıca ıslak baca gazı arıtma sistemleri (Wet FGD) yatırımında da sona yaklaşıldığı belirtilerek, "Dört üniteden oluşan ve hem bölgeye hem de ülkeye önemli katkılar sağlayan santralde sona yaklaşılan revizyon çalışmalarının tamamlanmasıyla santral, hem filtreleme ve baca gazı arıtma sistemleri hususunda dünya standartlarını yakalayacak, hem de bu sayede santralin elektrik üretim kapasitesi artacak. Milli ve doğal kömür kaynaklarının ekonomiye kazandırılması ve dış ticaret açığının azaltılmasında önemli rol oynayan tesiste, linyit işletmeleri de dahil çoğu bölge halkından oluşan 4 bin 500 civarında kişi istihdam ediliyor. Çevre yatırımlarında uluslararası standarda ulaşmak için santralimizde hayata geçirilen yüksek yatırım maliyetli Wet FGD çalışmaları tüm hızıyla sürerken, kara duman olarak bilinen görüntü de santralin ilk ateşlemesinde kullanılan fuel oil yakıt kullanımının doğalgaz sistemine dönüştürülmesiyle, tarihe karışmıştır" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Çelikler Holding, Elbistan, , Haberler