Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Harekat devam edecek mi?" sorusuna "Kesinlikle" diyerek yanıt verdi

Güncel Haberler

Macaristan ziyaretinin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Barış Pınarı Harekatı devam edecek mi?" sorusuna "Kesinlikle. Burada son terörist bölgeyi terk etmedikten sonra biz bu işi bırakmayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye- Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin dördüncü toplantısına katılmak üzere gittiği Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, terör örgütünün taciz atışlarına devam ettiğini vurgulaması üzerine bir gazeteci "Bu durumda Barış Pınarı Harekatı devam edecek diyebilir miyiz?" sorusunu yöneltti. Erdoğan, "Kesinlikle. Burada son terörist bölgeyi terk etmedikten sonra biz bu işi bırakmayız." şeklinde yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek maksadıyla 9 Ekim'de Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştı. Harekat süresince 700'den fazla terörist etkisiz hale getirilince, ABD Başkanı Trump'ın A Takımı Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmiş, ziyaretin ardından varılan mutabakatta harekata ara verilmesi kararı çıkmıştı. ABD heyeti, bu süreçte terör örgütü PKK/YPG'nin Güvenli Bölge'den çekileceğini taahhüt etmişti.

Daha sonra Erdoğan'ın Rusya ziyaretinde varılan Soçi mutabakatında da harekata ara verilmesi kararı çıkmış, Rusya da ABD gibi terör örgütünün bölgeden çekileceği taahhütünde bulunmuştu.

Haberler.com - Güncel

Barış Pınarı Harekatı, Macaristan, , Haberler