Sağlık raporu almaya gitti doğuştan kalbinin delik olduğunu öğrendi

Sağlık Haberleri

ERZURUM'da 4 çocuk annesi Zeynep Kotan (41), sağlık raporunu almak için gittiği Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) kalbinin delik olduğunu öğrendi.

ERZURUM'da 4 çocuk annesi Zeynep Kotan (41), sağlık raporunu almak için gittiği Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) kalbinin delik olduğunu öğrendi. Kalp damar cerrahisi kliniğinde robotla ameliyat edilen ilk hasta olan Kotan, kısa sürede sağlığına kavuştu.

Erzurum'da yaşayan Zeynep Kotan, spor yapmak için gittiği merkezden istenen sağlık raporu için BEAH'a müracaat etti. Burada yapılan Ekogardiyografi (EKO) çekiminde Kotan'ın doğuştan kalbinin delik olduğu saptandı. Kalp damar cerrahisi kliniğine sevkedilen Kotan'ı muayene eden klinik sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Kaygın, ameliyat olması gerektiğini bildirdi. Kaygın, Kotan'a açık kalp ameliyatının yanısıra 1 Kasım'da başlayacakları da Vinci robot tekniği ile ameliyat olabileceğini söyledi. Kotan, robot ile ameliyat olmaya karar verdi. Böylece Erzurum BEAH'ta yaklaşık 4 yıldan beri çeşitli kliniklerin cerrahi operasyonlarında kullanılan robot tekniği ile ilk kez bir kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Erzurum, , Haberler