Psikolog Alaca: Salgın sonrası psikolojik destek alarak süreç daha sağlıklı ilerletilebilir

Güncel Haberler

PSİKOLOG Leman Alaca, koranavirüs salgın süreci sonrasında yaşanabilecek psikolojik sorunlara dikkat çekerek, "Pandemiyi bazılarımız kolay atlatabilecekken, bazılarımız bu sürecin sonucunda fiziksel, sosyal ve ruhsal problemler ile karşı karşıya kalabilecek.

PSİKOLOG Leman Alaca, koranavirüs salgın süreci sonrasında yaşanabilecek psikolojik sorunlara dikkat çekerek, "Pandemiyi bazılarımız kolay atlatabilecekken, bazılarımız bu sürecin sonucunda fiziksel, sosyal ve ruhsal problemler ile karşı karşıya kalabilecek. Psikolojik destek alarak süreç daha sağlıklı bir şekilde ilerletilebilir" dedi.

Psikolog Alaca, koronavirüs salgınının tüm yaşamı bir anda durdurduğunu ve herkesin yeni bir hayata alışmaya çalıştığını belirtti. Her geçiş döneminde olduğu gibi bu zamanın da bir bocalama dönemi olduğunu kaydeden Alaca, sürecin çeşitli aşamalardan geçip, bugünkü ciddi halini aldığını söyledi. Alaca, "Öncelikle belirsizlik, sonra inkar, en son kabullenme ile birlikte insanımız durumun ciddiyetine vardı. Kişiler, kendilerine ve sevdiklerine istemeden de olsa zarar verme korkusu yaşamaya başladı. Dolayısıyla bu da aşırılıkları tetikledi. Eve gelir gelmez telefondan tutun aldıkları paketli ürünlere kadar hemen her şeyi yıkamaya çalışan insanlar, virüsün etkilerinden kurtulmaya çalışırken, ruh sağlıklarından olmaya başladılar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs, Leman, Alaca, Güncel, Haberler