Para-tekvandocu Fatih'ten 'Engelliler Günü' mesajı: Her engelli, bir spor dalına yönelsin

Güncel Haberler

Türkiye Para Tekvando Milli Takımı Kaptanı Fatih Çelik, hazırlandıkları 2021 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkeyi bu kategoride temsil edecek ilk takım olacaklarını belirtti.

Türkiye Para Tekvando Milli Takımı Kaptanı Fatih Çelik, hazırlandıkları 2021 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkeyi bu kategoride temsil edecek ilk takım olacaklarını belirtti. Adana'da antrenmanlarını sürdüren Çelik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne dikkat çekerek, "Engel uzuvda değil, beyindedir. Engelli her kardeşim bir spor dalına yönelip büyük başarılar sağlayabilirler" dedi.

Türkiye Para Tekvando Milli Takımı Kaptanı Fatih Çelik, yaklaşık 11 yıl önce tanıştığı para-tekvandoda kısa sürede profesyonel başarılara imza attı. Beden eğitimi öğretmeni olan ve para-tekvandonun yanı sıra Adana Ampute Futbol Takımı'nda kalecilik de yapan Çelik, günün büyük bir kısmını kentteki 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda antrenman yaparak geçiriyor. Para-tekvando da 6 kez üst üste Türkiye birincisi olan Çelik'in kariyerinde dünya ikinciliği ve uluslararası yarışmalarda birçok derecesi bulunuyor. Koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi para-tekvando branşında ilk olarak temsil edecek 3'ü kadın 6 kişilik tekvando ekibinin kaptanı olan Fatih Çelik, tek hedeflerinin ülke adına altın madalyayı kazanarak tarihe geçmek olduğunu vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Çelik, Türkiye, Fatih, Güncel, Haberler