Ödemiş, kestane festivali ile şenlendi

Güncel Haberler

İZMİR'in Ödemiş ilçesinin kırsal mahalleri Bıçakçı ve Kemer'de düzenlenenen kestane festivali, hareketli ve renkli bir hafta sonu yaşattı.

İZMİR'in Ödemiş ilçesinin kırsal mahalleri Bıçakçı ve Kemer'de düzenlenenen kestane festivali, hareketli ve renkli bir hafta sonu yaşattı. Festivale katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in eşi İzmir Köy- Koop Başkanı Neptün Soyer sırıkla kestane hasadı yaptı.

Türkiye'nin sayılı kestane üretim merkezlerinden Ödemiş, hafta sonu kestane festivaline ev sahipliği yaptı. Ödemiş Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle organize edilen festivalde üreticinin zahmetli hasat dönemi sonucunda elde ettiği ürünler vitrine çıktı. İlk kez düzenlenen festival büyük ilgi gördü. Festivalin ilk günü olan 2 Kasım'da Aydın Dağları üzerinde yer alan kırsal Bıçakçı Mahallesi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bıçakçı Bedriye Baykaş İlokulu ve Ortaokulu bahçesindeki etkinliklerde Bıçakçı Yörük Türkmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ozanı Uşaklı Turan Şahin ve yerel sanatçı Kemal Özgün sahne aldı. Katılımcılara kestane kebap ve kestaneli pilav ikramı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ödemiş, İzmir, Güncel, Haberler