CHP Milletvekili Kara, Samandağ'daki Yangında Hayatını Kaybeden Çocuklar İçin Eleştiri Yaptı

Güncel Haberler

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay'ın Samandağ ilçesinde çıkan yangında yaşamını yitiren iki çocuğun ailesinin elektrik sorununa dikkat çekerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ı eleştirdi. Kara, güvenlik önlemlerinin alınabilmesi için daha kaç kişinin ölmesi gerektiğini sordu ve depremzedelerin iktidarın öncelikleri arasında olmadığını belirtti.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay'ın Samandağ ilçesinde depremzede ailenin yaşadığı konteynerde elektrikten kaynaklı çıkan yangın sonucu iki çocuğun yaşamını yitirmesine tepki gösterdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ı eleştiren Kara, "Her gün elektrik kaynaklı yeni bir yangın haberi olurken Sayın Bakan nerededir? Ne dağıtım şirketleri ne de kamu görevlileri üzerine sorumluluk alıyor. Güvenlik önlemlerinin alınabilmesi için, kaçak akım olup olmadığını kontrol etmek için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor? Yetersiz çalışmalar, tedbirsizlik ve ihmal yüzünden biz can vermeye devam ediyoruz. Çok temel sorunları dahi çözmeyerek depremden kurtulanlara Hatay'da yaşanacak bir hayat bırakmadılar. Buradaki depremzedeler, iktidarın öncelikleri arasında değil" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Nermin Yıldırım Kara, Alparslan Bayraktar, Nermin Yıldırım, Milletvekili, Samandağ, Hatay, Kara, Güncel, Haberler