Malezya'da eski Başbakan Najib'in 12 yıllık hapis cezasında indirime gidildi

Dünya Haberleri

Malezya Af Kurulu, yolsuzluktan mahkum edilen eski Başbakan Najib Razak'ın 12 yıllık hapis cezasını yarıya indirip verilen para cezasını da büyük oranda düşürdü. Razak, kurduğu fon üzerinden yapılan yolsuzluklarda yaklaşık 9 buçuk milyar doların çalınmasından suçlanıyordu.

Malezya eski Başbakanı Najib Razak, Kamu Kalkınma Fonu (1MDB) yolsuzluğuyla ilgili 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından yaşanan gelişmede Razak'ın cezasının yarıya düşürüldüğü ve para cezasında da indirime gidildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Najib Rezzak, 2009'da Birinci Malezya Kalkınma Berhad'ını (1MDB) kurdu. Bu kurumla ilgili milyarlarca dolarlık yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine açılan dava sonucunda Ağustos 2022'de hapse atıldı.Najib, uzun süredir iktidardaki koalisyonunun 2018 genel seçimlerinde 1MDB skandalı nedeniyle yaşadığı yenilgi sonrasında Malezya'nın hapsedilen ilk eski lideri oldu .

Müfettişler, yolsuzluğa konu olan fondan 9,4 milyar dolar çalındığını, Najib'in ortakları tarafından ABD ve diğer ülkelerdeki banka hesapları üzerinden aklandığını ve bu paralarla Hollywood filmlerini ve yüksek satın alımları finanse edildiğini iddia etti.

Haberler.com - Dünya

Malezya, Mahkum, Mahkum, Hukuk, Dünya, Güncel, Haberler