KKTC'den Bahçeli'nin açıklamalarına tepki: Mustafa Akıncı'yı faşizan bir üslupla hedef aldı

Politika Haberleri

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Burcu, "Bahçeli, Cumhurbaşkanımız Akıncı'yı faşizan bir dil ve üslupla hedef almıştır" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

MHP lider Devlet Bahçeli, bugün yaptığı yazılı açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili "1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce diyalog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir" sözlerine tepki göstermişti.

Bahçeli, "KKTC Cumhurbaşkanı çirkef ve çirkin mesajlarıyla Kıbrıs Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı'nı aynı kefeye koyarak oturduğu koltuğa, dökülen şehit kanlarına, Kıbrıs Türklüğüne ihanet ettiğini kanıtlamıştır. Nitekim uyuyan Komünist uyanmış, zalimlerle birlikte eşzamanlı olarak devreye girmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Haberler.com - Politika

Mustafa Akıncı, Kıbrıs, MHP, , Haberler