İsrail'de Anma Günü etkinliklerinde Netanyahu ve bakanlara soğuk duş! Yuhalayıp küfrettiler

Güncel Haberler

İsrail'de öldürülen askerler ve siviller için düzenlenen Anma Günü etkinliklerinde İsrailliler, Başbakan Netanyahu ve bakanlara savaş politikalarından ötürü tepki gösterdi. Aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in katıldığı törende ise küfürler havada uçuşurken yumruklu kavga çıktı.

İsrail'in ulusal bağımsızlık bayramı öncesinde kuruluşundan itibaren öldürülen İsrailli askerler ve siviller için ülke genelinde milli anma etkinlikleri gerçekleştirildi. 7 Ekim 2023'te Hamas'ın düzenlediği "Aksa Tufanı" saldırılarından ve İsrail'in başlattığı ve yaklaşık 40 bin Filistinlinin ölümüne neden olduğu karşı saldırılardan sonraki ilk Anma Günü törenlerine Netanyahu ve bakanlara gösterilen tepkiler damga vurdu.

NE OLMUŞTU?

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bini çocuk, 10 bin kadarı kadın olmak üzere 35 binden fazla Filistinli öldürüldü, 78 bin 641 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Hamas, 6 Mayıs'ta arabulucuların hazırladığı ateşkes ve esir takası anlaşmasını kabul etmiş, İsrail ise reddetmişti. İsrail Savaş Kabinesi bunun üzerine 7 Mayıs sabahı da Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu. İsrail ordusu, hafta sonundan itibaren Gazze'nin kuzeyindeki bazı bölgelere yoğun bombardıman altında saldırı başlatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hükümet, İsrail, Kavga, İnsan Hakları, Güvenlik, Uluslararası İlişkiler, Politika, Güncel, Haberler