Bölgede tansiyon yüksek! ABD ve Husiler arasındaki gerilim sürerken İran'ın savaş gemisi Kızıldeniz'e girdi

Güncel Haberler

Dünya İsrail ile Hamas arasında devam eden savaşa kilitlenirken Kızıldeniz'de Yemen'deki İran destekli Husiler ile ABD arasında tansiyon yükseliyor. Husiler bölgedeki gemilere saldırırken ABD güçleri ise Husileri vurmaya devam ediyor. Gelişmeler takip edilirken İran'ın 'Elburz' adlı savaş gemisi bugün Kızıldeniz'e girdi.

Yemen'deki İran destekli Husiler son dönemde Kızıldeniz'deki yük gemilerini hedef alırken, bugün de bölgede tansiyonu yükselten bir gelişme yaşandı. Kızıldeniz'de ABD güçleri ile Husiler arasındaki gerilimin devam ederken; İran'ın "Elburz" adlı savaş gemisi, Babu'l Mendeb Boğazı'ndan geçerek Kızıldeniz'e girdi.

NE OLMUŞTU?

İran'ın desteklediği Yemen'deki Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak 31 Ekim'den bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı ticari gemilere el koymaya ve bazılarına da dron ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başlamıştı.

ABD güçleri bu süreçte birçok kez Yemen'den atılan füze ve kamikaze dronları düşürdüğünü duyurmuştu. Husilerin eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi de Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı. Son olarak dün Kızıldeniz'de İsrail'le bağlantılı gemiyi ele geçirmeye çalışan Husilere ait 3 sürat teknesinin ABD helikopterleri tarafından ateş altına alınması sonucunda Husi güçlerden 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Tansiyon, İsrail, Yemen, Dünya, İran, Denizcilik, Orta Doğu, Güvenlik, Uluslararası İlişkiler, Dünya, Güncel, Haberler