İGAM Başkanı Çorabatır: DEAŞ'lılar için hukuki boşluk var

Güncel Haberler

İLTİCA ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) Başkanı Metin Çorabatır, DEAŞ'lı teröristler için Fransa'nın uluslararası mahkeme kurulması talebinin mantıklı olduğunu söyledi.

İLTİCA ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) Başkanı Metin Çorabatır, DEAŞ'lı teröristler için Fransa'nın uluslararası mahkeme kurulması talebinin mantıklı olduğunu söyledi. Çorabatır, "Uluslararası toplumun, kendi vatandaşları olan bu tutukluları reddeden ülkelerde bir yargı mekanizması oluşturması gerek. Yargısız birinin bir yerde tutulması hukuk açısından kabul edilebilir bir şey değil. Şu anda hukuki bir boşluk var, bunun yeni kurallarla doldurulması lazım" dedi.

İGAM Başkanı Metin Çorabatır, Barış Pınarı Harekatı kapsamında yakalanan yabancı uyruklu DEAŞ'lı teröristlerin durumuna ilişkin DHA'ya açıklama yaptı. DEAŞ'lıların çoğunun, Amerika, Danimarka ve Fransa vatandaşı olduğunu kaydeden Çorabatır, bu kişiler için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini ifade ederek, "Hukuki bir boşluk var. Bu sebeple bazı ülkeler baştan taşın altına elini koymamak için vatandaşlıktan çıkardılar. 'Ülkenin güvenliğini tehdit eder' gibi nedenlerle vatandaşlıktan çıkardılar. Aslında vatansızlığın önlenmesi için iki sözleşme var. Mümkün olduğu kadar tam tersi hareket edilmesini ön görüyor. Kimse bu terör örgütü mensupları ile uğraşmak istemiyor. Elini temiz tutmak istiyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fransa, Güncel, Haberler