Hkp, 8 Bin Liralık Seyyanen Zammın Memur Emeklilerine Yansıtılmamasına İlişkin İşlemi Danıştay'a Taşıdı: "Emekliler Açlığa, Yoksulluğa, Ölüme Mahkum...

Güncel Haberler

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), memur maaşlarına uygulanan 8 bin 77 TL seyyanen zammın memur emeklilerine yansıtılmamasına ilişkin işlemin iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı. HKP MYK üyesi Adnan Okur, "Bağımsız Araştırma Grubu ENAG’ın açıkladığı yüzde 122,88 yıllık enflasyon bile çarşıda, pazarda, markette her gün karşılaştığımız gerçek enflasyonun çok altında. Bizi yakan, her gün karşılaştığımız gerçek enflasyon yüzde 300. Ağustos ayında çarşıdan, pazardan biliyoruz ki benim maaşım açlık sınırının çok altında kalacak. Oysa 2003 yılında en düşük emekli maaşı net asgari ücretten yüzde 47 fazlaydı. Bugün en düşük emekli maaşı asgari ücretin çok altında kaldı. Görüldüğü gibi emekliler açlığa, yoksulluğa, ölüme mahkum ediliyor" dedi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), memur maaşlarına uygulanan 8 bin 77 TL seyyanen zammın memur emeklilerine yansıtılmamasına ilişkin işlemin iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı. HKP MYK üyesi Adnan Okur, "Bağımsız Araştırma Grubu ENAG'ın açıkladığı yüzde 122,88 yıllık enflasyon bile çarşıda, pazarda, markette her gün karşılaştığımız gerçek enflasyonun çok altında. Bizi yakan, her gün karşılaştığımız gerçek enflasyon yüzde 300. Ağustos ayında çarşıdan, pazardan biliyoruz ki benim maaşım açlık sınırının çok altında kalacak. Oysa 2003 yılında en düşük emekli maaşı net asgari ücretten yüzde 47 fazlaydı. Bugün en düşük emekli maaşı asgari ücretin çok altında kaldı. Görüldüğü gibi emekliler açlığa, yoksulluğa, ölüme mahkum ediliyor" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Halkın Kurtuluş Partisi, Adnan Okur, Danıştay, Mahkum, Memur, Güncel, Haberler