FETÖ'nün Darbe Girişimi 22 Saatte Bertaraf Edildi! İşte Dakika Dakika Yaşananlar

Güncel Haberler

Genelkurmay Karargahında, 15 Temmuz Cuma günü TSK içindeki FETÖ mensubu bir grup subay tarafından başlatılan darbe girişimi, yaklaşık 22 saatte kontrol altına alındı.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahında, 15 Temmuz Cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup subay tarafından başlatılan darbe girişimi, tüm yurtta yaklaşık 22 saatte kontrol altına alındı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 15 Temmuz Cuma günu saat 22.00'de başlayan FETÖ'nün darbe girişimi, 16 Temmuz Cumartesi gunü saat 20.02'de bertaraf edildi. FETÖ'nün darbe girişimi ile ardından yaşanan gelişmeler şöyle:

15 Temmuz Cuma Saat 22.00: Genelkurmay'da silah sesleri duyuldu ve bir helikopterden dışarıda bulunanların üzerine ateş açıldı.

Bu kapsamda Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı Karargahı ve TRT Genel Müdürlüğü askerlerce ele geçirildi. Aynı saatlerde İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri bir grup asker tarafından geçişe kapatıldı.

Saat 23.30: Başbakan Binali Yıldırım, bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlanarak yaptığı açıklamada, "bir kalkışma girişimi"nin olduğunu belirterek, "Bu girişime izin verilmeyecektir. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyeceklerdir. Askerin içerisinde bir grubun kalkışması söz konusu." dedi.

Saat 23.24: Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi'nde bir patlama meydana geldi.

Saat 23.30: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, darbe girişiminde bulunan bir grup asker tarafından rehin alındığı bildirildi.

Saat 24.00: Güvenlik kaynaklarınca, "Askeri kalkışma, ordu içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) mensubu bir grup subay tarafından yapılmaya çalışılmaktadır." açıklaması yapıldı.

CUMHURBAŞKANI'NDAN CANLI YAYINDA AÇIKLAMA

Saat 00.09:
Ankara Yenimahalle'de bulunan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kampüsüne askeri helikopterlerce ateş açılması üzerine MİT'in çevre güvenliğini sağlayan unsurlarca saldırıya silahla karşılık verildi.

Saat 00.11: Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na doğru hareket etti.

Saat 00.13: TRT'yi işgal eden kalkışmacı askerler, korsan darbe bildirisi okuttu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, açıklamanın TSK tarafından yapılmadığına dikkat çekilerek, "Korsan bildiridir. Gerekli özenin gösterilmesini rica ederiz" denildi. Korsan bildirinin TRT'de okutulmasından bir süre sonra TÜRKSAT, TRT'nin yayınını kesti.

Bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlanarak, askeri kalkışmaya tepki gösterdi ve halkı meydanlara davet etti. Erdoğan, "Milli iradeye yönelik bu ayaklanma hareketine karşı tabii ki hukuk, yasalarımız, anayasamız neyi gerektiriyorsa bunun bir defa cevabını bu yapı ister Silahlı Kuvvetler içinde olsun, bir grup azınlık da olsa ister başka kurumlarımızın içerisinde olsun, gereken cevabı alacaklardır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Politika, Güncel, Haberler