Fedakar kocalardan eşlerine ikinci hayat

Güncel Haberler

KAN grupları uyuşmadığı için yıllardır diyalize bağlı yaşayan eşlerine organ vericisi olamayan fedakar kocalar, birbirlerinin eşlerine umut oldu.

KAN grupları uyuşmadığı için yıllardır diyalize bağlı yaşayan eşlerine organ vericisi olamayan fedakar kocalar, birbirlerinin eşlerine umut oldu. Biri Mardin'de biri İzmir'de yaşayan aileler, çapraz böbrek nakli ile buluştu. Nakilleri başarı ile gerçekleşen aileler, artık büyük bir aile olduklarını, bundan sonra hiç kopmayacaklarını söyledi.

Kan grupları uyuşmadığı için diyalize bağlı yaşayan eşlerine organ vericisi olamayan biri İzmir'de, diğeri Mardin'de yaşayan iki koca, İzmir Kent Hastanesi'nde çapraz nakille birbirlerin eşlerine böbreklerini verdi. Yunus Er (53), 2 çocuk annesi Mülkiye Dişli'ye (35), Vedat Dişli (36) ise 5 çocuk annesi Safya Er'e (54) ikinci hayatın kapılarını açtı. 3 Şubat'ta Opr. Dr. Işık Özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu ve Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok'tan oluşan Kent Böbrek nakli ekibi çapraz nakli gerçekleştirdi. Yunus Er'in bir böbreği Vedat Dişli'nin eşi Mülkiye Dişli'ye, Vedat Dişli'nin bir böbreği de Yunus Er'in eşi Safya Er'e nakledildi. İki kadın eşleri sayesinde makineli yaşamdan kurtulurken, Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok, "Kan grubu uyuşmayan canlı vericiler çapraz nakil sayesinde hastalarına nakil şansı yaratıyorlar. Dişli ve Er aileleri de bu şansı yakaladı. Hepsini şifa ile taburcu ettik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir, , Haberler