Erzurum Dernekler Federasyonu Seçiminde Birlik Beraberlik Mesajı

Güncel Haberler

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Kurulu'nda siyasilerden ve dernek başkanından birlik beraberlik mesajı verildi.

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Okumuş birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı konuşmasında siyasetin nezaket kuralları içerisinde yapılması gerektiğini belirtti. Farklı partilerde olmakla birbirimizin düşmanı olmadığınızı ifade eden Okumuş, STK'ların ülkenin birliği bütünlüğü için gerektiğinde sesini yükseltmesi gerektiğini söyledi. Okumuş, bu devleti şehitlerimize borçlu olduğumuzu belirterek birlik beraberlik çağrısı yaptı. Toplantı salonunun hınca hınç dolmasının her türlü siyasi görüşteki insanların birlik ve beraberliğini gerçekleştirdiğini, bunun da göstergesinin toplantıyı birçok kişinin yer bulamayarak ayakta takip etmesi olduğunu anlatan Okumuş, katılımcılara teşekkür etti.
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu yaptığı konuşmada tarihe yön veren bir medeniyetin ve bu medeniyetin kadim bir şehrinin çocukları olarak ülkenin milli birlik ve beraberliği için Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve Erzurum Kongresiyle Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi yine üzerlerine bir görev düştüğünde hazır olduklarını söyledi. Manisa AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık 2. bir Erzurum Kongresi yapılması durumunda bunun cezalandırma kongresi olacağını belirterek ülkenin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden iç ve dış unsurlara ülkenin birliği ve bütünlüğünü bozmamaları konusunda uyardı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muzaffer Okumuş, Arif Uğurlu, Erzurum, Ege, Güncel, Haberler