Erdoğan: Kaşıkçı cinayeti 21. yüzyılın en tartışmalı olayı

Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, The Washington Post gazetesinde Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili bir yazı kaleme aldı. Cinayetle ilgili sert açıklama yapan Erdoğan, "Kaşıkçı'nın öldürülmesi, 11 Eylül terör saldırılarını saymazsak, 21. yüzyılın en büyük ve tartışmalı olayı sayılabilir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Amerikan The Washington Post gazetesinde makale yazdı. Yazısında Erdoğan "Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi, 11 Eylül terör saldırılarını saymazsak, 21. yüzyılın en büyük ve tartışmalı olayı sayılabilir. Zira 11 Eylül'den beri hiçbir olay, uluslararası düzeni bu denli tehdit etmemiş; dünyanın kabul ettiği kurallara meydan okumamıştır." dedi.

NE OLMUŞTU?

Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018 tarihinde evlilik için gereken bir belgeyi almak üzere gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmüştü. Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'dan gönderilen bir heyet tarafından öldürüldüğü ortaya çıkarken, cesedi yapılan tüm aramalara rağmen henüz bulunabilmiş değil. Ankara, cinayetle ilgili elde ettiği bilgileri ve Muhammed Bin Selman'ın emrinde çalışan Suudi yetkililerin cinayeti işlediğini gösterdiğini belirttiği tüm belge ve bilgileri, Türk basınına ve uluslararası basına sızdırarak cinayet emrinin Muhammed Bin Salman tarafından verildiği mesajını duyurmuştu.

Cemal Kaşıkçı
Haberler.com - Güncel

Recep Tayyip Erdoğan, The Washington Post, Cemal Kaşıkçı, , Haberler