Edirne'de okullarda 'tarhana' seferberliği

Güncel Haberler

EDİRNE Valiliği'nce 'Sağlıklı Nesiller Tarhana ile Büyüyor' sloganıyla 4 okulda hayata geçirilen proje kapsamında, 1100 öğrenciye 8 hafta boyunca tarhana ikram edilmeye başlandı.

EDİRNE Valiliği'nce 'Sağlıklı Nesiller Tarhana ile Büyüyor' sloganıyla 4 okulda hayata geçirilen proje kapsamında, 1100 öğrenciye 8 hafta boyunca tarhana ikram edilmeye başlandı. Projenin açılış etkinliği, Vali Fahri Yücel İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Ali Uysal, "Kendi öz kültürümüz olan tarhanayı yaygınlaştırmak istiyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin bağışıklık sistemi daha güçlü olsun, daha sağlıklı olsunlar, istiyoruz" dedi.

Edirne Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğiyle kentteki 4 okulda 'Sağlıklı Nesiller Tarhana ile Büyüyor' sloganıyla proje başlatıldı. Projenin kent merkezindeki Mithat Paşa İlkokulu, Mithat Paşa Ortaokulu, Vali Fahri Yücel İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu'nda toplam 1100 öğrenciye ulaştırılması hedefleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halk Sağlığı Müdürlüğü, Edirne Valiliği, Güncel, Haberler