Dünya Hepatit Günü... Prof. Dr. Tabak: Hastalıklarını bilmeden yaşayanlar için tarama programları uygulamaya sokulmalıdır

Sağlık Haberleri

Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak, 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak, 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türkiye'de 2 milyon Hepatit B ve 300 bin - 400 bin Hepatit C hastası olduğunun tahmin edildiğini belirten Tabak, "Hastalarımızın tanı alma oranı yaklaşık yüzde 20'lerdedir. Sessiz giden ve hastalıklarını bilmeden yaşayanlar için mutlaka öncelikli olarak riskli gruplardan başlayarak tarama programları uygulamaya sokulmalıdır. Özellikle Hepatit C tedavileri tüm illerimizde verilmemektedir. Ortalama 50-60 yaşlarındaki hastalarımız ilaçlarını almak için komşu illere gitmek zorundadır. Bu zorluk tüm illerimizde ilaçların verilmesi sağlanarak çözülebilir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Fehmi Tabak, Hepatit C, Sağlık, Haberler