Diyarbakırlı kadınlar, mülteci hemcinslerinin dramını heykele işledi

Güncel Haberler

DİYARBAKIR'da, farklı meslek dallarından bir grup kadın, bir araya gelerek, mülteci hemcinslerinin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için metalden heykeller yapıyor.

DİYARBAKIR'da, farklı meslek dallarından bir grup kadın, bir araya gelerek, mülteci hemcinslerinin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için metalden heykeller yapıyor. Kendilerine 'Metal Kolektif' adını veren kadınlar, yaptıkları heykellerde savaş ya da farklı nedenler yüzünden ülkelerinden göç etmek zorunda kalan hemcinslerinin figürlerini yansıtıyor.

Diyarbakır'da farklı meslek dallarından 30 kadın, bir araya gelerek 'Metal Kolektif' adında bir grup kurdu. Kadınlar, sanatlarıyla amaçlarının, göç etmek zorunda kalan hemcinslerine dikkat çekmek olduğunu belirtti. Ülkelerinden göç eden kadınları yansıttıkları, metalden 400 heykel yapan kadınlar, satışlarından elde edecekleri geliri de göç mağdurlarına bağışlayacak. Asıl mesleği hemşirelik olan, yıllardır heykel ve resim sanatıyla uğraşan kolektif üyelerinden Hediye Yaşar, çalışmalarının evrensel bir sorun olan göç ve kadınla ilgili olduğunu söyledi. Dünya kadınlarına ithafen yaptıkları bu çalışmadan elde edecekleri gelirin tamamını göç mağdurlarına bağışlayacaklarını kaydeden Yaşar, şunları söyledi:

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır, , Haberler