Çorum Kalesi surlarında orijinal yeni burçlar ortaya çıkarıldı

Güncel Haberler

ÇORUM'da, 15'inci yüzyılda inşa edilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp, turizme kazandırılması için sürdürülen çalışmalarda ilk günkü sağlamlığında orijinal burçlar ve zindan olarak kullanılan bölme ile suçluların asıldığı darağacı ortaya çıkarıldı.

ÇORUM'da, 15'inci yüzyılda inşa edilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp, turizme kazandırılması için sürdürülen çalışmalarda ilk günkü sağlamlığında orijinal burçlar ve zindan olarak kullanılan bölme ile suçluların asıldığı darağacı ortaya çıkarıldı.

Çorum'da, 1571 yılında yapılan tarihi Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılması için 2016 yılında restorasyon çalışması başlattı. Projeyle kale içindeki 41 yapı, yaklaşık 10 milyon TL'ye kamulaştırıldı. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca verilen onayın ardından Çorum Belediyesi'nce kamulaştırılan 41 yapının yıkımı tamamlandı. Kale surları ile içerisindeki tescilli 3 yapı ise restore edilecek. Kaledeki restorasyon çalışmaları sırasında ilk günkü sağlamlığında olan orijinal burçlar ve zindan olarak kullanılan bölme ile suçluları asmakta kullanılan darağacı ortaya çıkarıldı. Uzmanlar, turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar sırasında her gün yeni bir yapı ile karşılaşıldığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuklu, Çorum, Güncel, Haberler