Marketlerde yeni dönem! Yılbaşından itibaren plastik, karton ve cam atıklar ücretli oluyor, iade eden parasını geri alacak

Ekonomi Haberleri

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren marketlerde yeni bir dönem başlıyor. Yılbaşından itibaren plastik, cam, metal-alüminyum ve karton atıklar Depozito İade Sistemi kapsamına alınacak. Uygulama ile tüketiciler ürün satın alırken bedeliyle birlikte depozito iade ücretini de ödeyecek. Atığı iade edenler parasını geri alacak. Böylece söz konusu atıklar geri dönüşüme kazandırılmış olacak.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV); plastik, cam, metal-alüminyum ve karton atıkların çöpe değil, geri dönüşüme gitmesini sağlayacak Depozito İade Sistemi'nin (DİS), 2022 yılında devreye gireceğini duyurdu. Çevresel sorunları azaltması beklenen DİS'in, geri dönüşüm sektöründeki yatırımları hızlandırması bekleniyor. PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, sistemin doğru işlemesi halinde Türkiye'de her yıl 1 milyon ton ilave atığın oluşmasının önüne geçilebileceğine dikkati çekti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye, Plastik, Ekonomi, Güncel, Haberler