Çifte cinayet sanığı vali yardımcısı: Annem yaptığı yemeğin parasını istiyordu

Güncel Haberler

ADANA'da miras anlaşmazlığı yüzünden annesi Afiyet İkbal Polat (66) ile avukat kardeşi Altuğ Polat'ı (42) tabancayla vurarak öldürmekle suçlanan Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat (45), 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 14.

ADANA'da miras anlaşmazlığı yüzünden annesi Afiyet İkbal Polat (66) ile avukat kardeşi Altuğ Polat'ı (42) tabancayla vurarak öldürmekle suçlanan Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat (45), 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, "Annem beni hiç sevmedi. Şiddet gördüm. Babam ile anlaşamıyordu. Annem, evde yaptığı yemek için bile babamdan yemek parası istiyordu. Yıkadığı çamaşırın bile parasını istiyordu" dedi. Mahkeme heyeti, Polat'ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay, 11 Ağustos 2020'de saat 22.30 sıralarında, Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, emekli coğrafya öğretmeni baba Şeref Polat'ın (67) bankada bulunan 1 milyon TL parası ile 300 dönüm arazi ve 4 bin metrekare arsanın aile içinde paylaşımına karar verildi. Ancak dönemin Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat'ın, mal paylaşımında anlaşamadığı annesi Afiyet İkbal ve avukat kardeşi Altuğ Polat ile arası bozuldu. Şeref Polat'ın para ve malın büyük kısmını Tolga Polat'a vermek istemesi üzerine anne ile avukat kardeş, 'akli dengesinin yerinde olmadığı' iddiasıyla vesayet davası açtı. Duruşması görülecek dava öncesi baba Polat, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden 'akıl sağlığı yerindedir' raporu aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tolga Polat, Hatay, Adana, Güncel, Haberler