Cezaevinde rahatsızlanan Selahattin Demirtaş'la ilgili ilk açıklama: Sağlık durumu iyi

Güncel Haberler

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başakanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde rahatsızlanmasıyla ilgili iki HDP'li vekil Edirne Cezaevi'nde Demirtaş ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan vekiller, "Genel görüntüsü ve sağlık durumu iyi görünüyor" dedi.

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başakanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi ve avukatı Ayşegül Demirtaş, ağabeyinin bilincinin kapandığını belirterek, "Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresinde kaldı. Yedi gündür hastaneye sevk edilmedi" açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından HDP Batman Milletvekillerinden Doktor Necdet İpekyüz ve Erol Katırcıoğlu Edirne Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş ile görüştü. Görüşme sonrası konuşan İpekyüz, Demirtaş'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

Edirne Cezaevi'de tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş ağabeyinin 26 Kasım'da bilincinin kapandığını söyledi. Aygül Demirtaş, Demirtaş'ın yedi gündür hastaneye sevk edilmediğini de duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aygül Demirtaş, "26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş'ın, göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmıştır. Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresindeyken kendisine ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Sayın Abdullah Zeydan yapmıştır" dedi.

Haberler.com - Güncel

Halkların Demokratik Partisi, Selahattin Demirtaş, Politika, Güncel, Haberler