Bodrum'da Belediye Borç Ödemek İçin Mal Satıyor

Güncel Haberler

Belediye Meclisi Toplantısı'nda SGK prim borçları ve Vergi Dairesi'ne olan borçların ödenmesi için bazı taşınmazların takas edilmesi maddeleri görüşüldü.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı'nda SGK prim borçları ve Vergi Dairesi'ne olan borçların ödenmesi için bazı taşınmazların takas edilmesi maddeleri görüşüldü. Bazı vatandaşlar belediyenin taşınmazlarının borçlara karşı takas edilecek olmasına tepki gösterdi.

Bodrum Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un başkanlığında 22 CHP'li ve 8 MHP'li meclis üyesinin katılımıyla gerçekleşti. Meclis gündeminde yer alan belediyenin borçlarının ödenmesi için taşınmazların takas edilmesi maddeleri tepkilere neden oldu. Toplantıyı sivil toplum örgütü üyeleri, vatandaşlar, CHP ve MHP'li partililer izledi.

Muğla'nın büyükşehir olması ile birlikte gelirlerinin büyük bölümünden mahrum kaldıklarını belirten Başkan Kocadon, "Büyükşehir yasası nedeniyle, Bodrum Otobüs Garajı'nı Muğla Belediyesi teslim aldı. Yıllık 5 milyon liralık gelirimiz de böylece gitmiş oldu. Borçlarımızı, bir şekilde, kapatmaya çalışacağız" dedi.

TOPLAM BORÇ 70 MİLYON LİRA

Grafik tasarımcısı ve çevre gönüllüsü Ayhan Eyikoçak, Belediyenin borçlarının açıklanmasını istedi. Eyikoçak'ın talebi üzerine belediye yetkilileri, Bodrum Belediyesi'nin 11 belde belediyesinden devredilen borçlarla birlikte toplam 70 milyon TL borcu olduğunu, bunun 22 milyonunun SGK prim borcu olduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Belediyesi, Mehmet Kocadon, Bodrum, Politika, Güncel, Haberler