Baksı Müze'sinde 'maske' sergisi

Kültür Sanat Haberleri

BAYBURT'ta çağdaş sanatla geleneksel el sanatlarının aynı çatı altında buluştuğu Baksı Müzesi'nde, 20 sanatçı ve tasarımcının koronavirüsle mücadelede önem taşıyan maskeleri yorumladıkları eserler, sergileniyor.

BAYBURT'ta çağdaş sanatla geleneksel el sanatlarının aynı çatı altında buluştuğu Baksı Müzesi'nde, 20 sanatçı ve tasarımcının koronavirüsle mücadelede önem taşıyan maskeleri yorumladıkları eserler, sergileniyor. Sanatçıların farklı yorumlarıyla sanat eserine çevirdiği maskeler, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Bayraktar köyünde akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından 2010 yılında kurulan ve mimari yapısının yanı sıra konumu itibarıyla 'sıra dışı müze' olarak ünlenen Baksı Müzesi, 'Maske/Çağrışımlar' adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Müzede, 20 sanatçı ve tasarımcının, koronavirüsle mücadelede önem taşıyan maskeleri yorumladıkları eserler, sergileniyor. Baksı Müzesi'nin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Feride Çelik, Banu Çarmıklı ve Özlem Yalım'dan oluşan sanat kurulunun şekillendirdiği sergide; sanatçı ve tasarımcıların farklı yorumlarıyla sanat eserine çevirdiği maskeler, ziyaretçilerinin de ilgi odağı oluyor. Müzenin resmi internet sitesinden çevrimiçi de izlenebilen sergide; 20 sanatçı ve tasarımcının maskeyi yorumladıkları eserler yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Baksı Müzesi, Bayburt, , Haberler