Karabağ'da 20 kişinin öldüğü patlama çok sayıda kişinin yakıt almak için depo önünde beklediği sırada meydana gelmiş

Dünya Haberleri

Azerbaycan'da Ermeni nüfusun ayrılmaya devam ettiği Karabağ bölgesine bağlı Hankendi şehrinde bir akaryakıt deposunda meydana gelen patlamada 20 kişi hayatını kaybederken, patlamanın birçok kişinin yakıt almak için deponun önünde beklediği sırada meydana geldiği iddia edildi.

Azerbaycan'ın Hankendi şehrinde akaryakıt deposunda meydana gelen patlamada 20 kişinin öldüğü, 290 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Yerel kaynaklar, patlamanın birçok kişinin yakıt almak için deponun önünde beklediği sırada meydana geldiğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan, Ermeni silahlı gruplara karşı Karabağ'da 19 Eylül'de terörle mücadele operasyonu başlatmıştı. Operasyon yaklaşık 24 saat sonra silahlı grupların teslim olmalarının ardından sona ermiş, iki taraf arasında diyalog süreci başlamıştı. Azerbaycan temsilcileri ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasındaki ilk görüşme 21 Eylül'de Yevlah kentinde yapılmış, ikinci toplantı ise dün Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde gerçekleştirilmişti. Karabağ'daki Ermenistan yanlısı sözde hükümetin danışmanlarından David Babayan, Karabağ'daki 120 bin kişinin Ermenistan'a göç edeceğini açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Azerbaycan, Hankendi, Karabağ, Kaza, Dünya, Güncel, Haberler