Azerbaycan'ın, Ermenistan'a karşı cephe zaferini sanata dönüştürdü

Güncel Haberler

VAN'da yaşayan Azerbaycanlı öğretmen Pervane İsayeva, yağlı boyayla birbirinden güzel doğa, insan ve hayvan figürleri çiziyor.

VAN'da yaşayan Azerbaycanlı öğretmen Pervane İsayeva, yağlı boyayla birbirinden güzel doğa, insan ve hayvan figürleri çiziyor. Pandemi nedeniyle açtığı resim atölyesini kapatınca evini atölyeye dönüştüren İsayeva, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını almak için cephede Ermenistan'a karşı gösterdiği zaferi, sanata dönüştürdü. Gence'de yeğenlerinin de cephede savaştığını anlatan İsayeva, Türk ve Azerbaycan bayrakları ile cephedeki askerleri resmettiği tabloyu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e göndereceğini söyledi.

Azerbaycanlı Pervane İsayeva, 1993'te Bakü Devlet Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Daşkesen kentinde 9 yıl boyunca tarih öğretmenliği yapan İsayeva, 2001 yılında ise Rusya'ya gitti. Eşinden boşanan ve 2 çocuğu İstanbul'da üniversite okuyan İsayeva, 2004'te Türkiye'ye gelip Van'a yerleşti. Çocukluğundan beri resme merakı olan İsayeva, kentte resim atölyesi açtı. Yaptığı tablolarını satarak geçimini sağlayan ancak pandemi nedeniyle atölyesini kapatmak zorunda kalan İsayeva, bu kez de yaşadığı evini atölyeye dönüştürdü. Yağlı boyayla birbirinden güzel doğa, insan ve hayvan figürleri çizen İsayeva, Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını geri almak için Ermenistan'a karşı gösterdiği zaferi, sanata dönüştürdü. İsayeva, Türk ve Azerbaycan bayrakları ile zafere giden askerlerin fotoğraflarının yer aldığı tabloyu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e gönderileceğini anlatırken, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ermenistan, Azerbaycan, Güncel, Haberler