Aylin Nazlıaka'dan İstanbul Sözleşmesi Mesajı: "Bir Kız Kardeşimiz Dahi Katledilmesin, Şiddete Uğramasın Diye Sözleşmeye Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz"

Güncel Haberler

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlüğe girişinin 9’uncu yılı dolayısıyla, “Kadınların yaşam hakkını gasp eden bu karar verildiği günden bu yana Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 540’ı şüpheli olmak üzere en az 1223 kadın öldürüldü. Bütün bu cinayetlerin sorumlusu şahsım hükümetidir. Sözleşme iptal edildikten sonra ‘yatarım 3-5 ay çıkarım’ diyen katillerle baş başa bırakıldık. Hiç kimse bizden yaşam hakkımızdan vazgeçmemizi beklemesin. Katledilen kız kardeşlerimizin katilerinin hak ettiği cezayı alması için, bir kız kardeşimiz dahi katledilmesin, şiddete uğramasın diye sözleşmeye sahip çıkmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girişinin 9'uncu yılı dolayısıyla, "Kadınların yaşam hakkını gasp eden bu karar verildiği günden bu yana Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre, 540'ı şüpheli olmak üzere en az 1223 kadın öldürüldü. Bütün bu cinayetlerin sorumlusu şahsım hükümetidir. Sözleşme iptal edildikten sonra 'yatarım 3-5 ay çıkarım' diyen katillerle baş başa bırakıldık. Hiç kimse bizden yaşam hakkımızdan vazgeçmemizi beklemesin. Katledilen kız kardeşlerimizin katilerinin hak ettiği cezayı alması için, bir kız kardeşimiz dahi katledilmesin, şiddete uğramasın diye sözleşmeye sahip çıkmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi, Aylin Nazlıaka, İstanbul, Güncel, Haberler