Takım tezgahları sektörünün istihdama katkısı yüzde 8.75

Ekonomi Haberleri

Makine sanayide çalışan sayısı 243 bin 550 kişiye ulaşırken takım tezgahları sektörünün bu rakam içindeki payı yüzde 8.75 olarak açıklandı.

Makine sanayide çalışan sayısı 243 bin 550 kişiye ulaşırken takım tezgahları sektörünün bu rakam içindeki payı yüzde 8.75 olarak açıklandı. Sektörde ciddi anlamda kalifiye elaman sıkıntısı yaşandığını dile getiren Tezmaksan Akademi Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, verdikleri mesleki ve teknik özel eğitimlerle sorunun çözümüne katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Makine sektörünün her alanında olduğu gibi takım tezgahlarında da ciddi kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığına dikkati çeken Aydoğdu,istihdama katkı sağlamak amacıyla 2015 yılında kurulan Akademi merkezinde o tarihten bu yana operatör, robot kullanımı ve dijitalizasyon eğitimleri verdiklerini, yanı sıra yeni teknoloji kullanımına yönelik eğitim programları düzenlediklerini söyledi. Eğitimlerle birlikte sektörden gelen talep üzerine 2018 yılından itibaren "Özel İstihdam Bürosu" statüsünde hizmet vermeye de başladıklarını aktaran Aydoğdu, stratejik öneme sahip olan sektördeki ücret politikası hakkında da bilgi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

, Haberler