Son dakika haberleri | Salgında tıraş malzemelerinin satışları patladı, stoklar eridi

Güncel Haberler

Gelen son dakika haberine göre ADANA'da, kuaför malzemeleri satışı yapan Niyazi Keskin (31), pandemi dönemiyle birlikte tıraş makinesi, makas, tarak, ustura, fırça, kesim örtüsü ve havlu gibi malzemelerin perakende satışında patlama olduğunu belirtti.

ADANA'da, kuaför malzemeleri satışı yapan Niyazi Keskin (31), pandemi dönemiyle birlikte tıraş makinesi, makas, tarak, ustura, fırça, kesim örtüsü ve havlu gibi malzemelerin perakende satışında patlama olduğunu belirtti. Tüm bu ürünler için stok yetiştirmekte zorlandıklarını aktaran Keskin, satışların 50-100 kat artığını söyledi.

Koronavirüs salgınının yayıldığı mart ayında, kademeli olarak alınan tedbirlerin en başında, kuaför ve güzellik salonlarının kapatılması geldi. Vatandaşlar, acil ihtiyaçlarını tıraş malzemeleriyle evlerinde giderdi. Vakaların azalmasının ardından bu salonlar açıldı ancak çok sayıda vatandaş, virüs kapma endişesi yüzünden salonlara gitmemeye veya giderken de kendi malzemelerini yanlarında götürmeye başladı. Tarihi Büyüksaat yakınında 1957 yılından bu yana kuaför malzemelerinin ticaretini yapan firmanın 3'üncü kuşak temsilcisi Niyazi Keskin, pandemi dönemiyle birlikte hijyen korkusunu yaşayanların evde tıraş olmayı tercih etmesi ya da berbere giderken kendi kişisel malzemelerini götürmesiyle birlikte tıraş malzemesi satışlarında patlama yaşandığını anlattı. Erkeklerin artık makas, makine, tarak, ustura, fırça, kesim örtüsü, havlu ile tek kullanımlık jiletten oluşan kendi kişisel malzeme takımını oluşturduğunu dile getiren Keskin, bu ürünlerinin tamamının 200 TL'ye alınabileceğini belirtti. En çok tıraş makinesi satışı yaptıklarını aktaran Keskin, 100 TL'den 2 bin TL'ye kadar fiyat aralığında makine çeşitlerinin olduğunu ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Niyazi Keskin, Kuaför, Güncel, Haberler, Son Dakika