Soçi Mutabakatı İngiliz basınında geniş yer buldu: Türkiye hemen hemen istediği her şeyi aldı

Dünya Haberleri

İngiliz gazeteleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında Soçi'de varılan mutabakata geniş yer ayırdı. Times haberinde "Barış Pınarı Harekatı, 2 haftadan kısa bir süre içinde tamamlandı, Türkiye hemen hemen istediği her şeyi elde etti." dedi.

İngiliz gazeteleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında dün Soçi'de varılan mutabakata sayfalarında geniş yer ayırdı. Financial Times'a göre "Putin, Suriye konusunda Erdoğan'ı etkileyerek yönlendirmeye çalışıyor". Times ise haberinde "Barış Pınarı Harekatı, 2 haftadan kısa bir süre içinde tamamlandı, Türkiye hemen hemen istediği her şeyi elde etti" diyor.

NE OLMUŞTU?

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin ABD ile anlaşması üzerine bütün dünyanın merakla beklediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirvesi dün Soçi'de gerçekleşti. Saat 13.27'de başlayan görüşme yaklaşık 6 buçuk saat sürdü. Görüşmede, SDG'nin 150 saat içinde 30 kilometre derinlikteki 'güvenli bölge'den çıkarılması konusunda anlaşma sağlandığı ve Türkiye ile Rusya güçlerinin ortak devriye yapması konusunda anlaşıldığı açıklandı.

Suriye, Rusya, Soçi, , Haberler