Otizmli Şevval, şampiyonluğu ile örnek oldu

Spor Haberleri

İZMİR'de otizmli milli sporcu Şevval Tekin (19), Bosna Hersek'te düzenlenen Saraybosna Açık Yüzme Turnuvası'ndan 2 altın, 1 gümüş madalya ile döndü.

İZMİR'de otizmli milli sporcu Şevval Tekin (19), Bosna Hersek'te düzenlenen Saraybosna Açık Yüzme Turnuvası'ndan 2 altın, 1 gümüş madalya ile döndü. Otizmli öğrencilerle ilgili kamuoyunda olumsuz bir ön yargı oluştuğuna dikkat çeken anne Müjgan Tekin, ailelere çocuklarını kimseden gizlememeleri gerektiğini hatırlatarak, "Her çocuğun bir yeteneği var. Önemli olan o yeteneği keşfetmek. Bizden çok daha başarılı ve yetenekli o kadar çocuk var, ama maalesef aileler onları gizliyor. Kimse çocuğundan utanmasın. Bizden daha yetenekli Şevval'ler var" dedi.

Yüzmeye 6 yaşında başlayan otizmli milli sporcu Şevval Tekin, kazandığı ulusal ve uluslararası başarılara bir yenisini ekledi. Bosna Hersek'te 8-11 Kasım tarihlerinde düzenlenen Saraybosna Açık Yüzme Turnuvası'nda 2 altın 1 gümüş madalya kazanan Şevval, hem Türk bayrağını dalgalandırarak gurur kaynağı oldu, hem de dezavantajlı sporculara örnek oldu. Haftanın 6 günü antrenman yapan ve gününün önemli bir bölümünü yüzme havuzunda geçiren Şevval Tekin'in annesi Müjgan Tekin, kızıyla gurur duyduğunu söyleyerek en büyük hedeflerinin 2020 yılında düzenlenecek Tokyo olimpiyatlarına katılabilmek olduğunu ifade etti. Şevval'in suda rahatladığını ve bu nedenle onu bebekliğinden itibaren havuza götürdüklerini anlatan Tekin, başarıların arka arkaya geldiğini dile getirdi. Tekin, şöyle konuştu:

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Saraybosna, Spor, Haberler