OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı: Gece kurban kesimi artık mekruh değil

Dünya Haberleri

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin, eskiden aydınlatma olmadığı için gece kurban kesiminin mekruh olduğunu belirterek, artık günümüzde aydınlatma olduğunu ve yoğun nüfuslu yerlerde 24 saat boyunca kurban kesilebileceğini söyledi. Ayrıca kurban keserken hayvana karşı nasıl davranılması gerektiği hakkında da bilgilendirmede bulundu.

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin, eskiden aydınlatma olmadığı için gece kurban kesiminin mekruh olduğunu belirterek, "Artık günümüzde aydınlatma var. Bu tarz kurban kesim merkezlerinde yoğun nüfus olan yerlerde 24 saat boyunca kurban kesilebilir" dedi.

OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin, Kurban Bayramı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Kurbanı keserken, hayvana karşı nasıl davranmamız gerektiğini belirten Prof. Dr. Şahin, "Bize verilmiş bu nimeti kurban ederken de adabıyla kesmemiz gerekir. Hayvanı keserken işkence etmemek esastır. Kurban ibadeti insana doğayla ilişki açısından da ilkesel bir yol göstermektedir. Sonuçta onlar bizim gıda kaynağımız. Biz insan olarak hayvana değer vermeliyiz ve saygı göstermeliyiz. Bu noktada bunu nasıl yapacağımızı da dinimiz bize gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Osman Şahin, Kurban, Dünya, Haberler