İsrail askerleri, yarı çıplak soyduğu Filistinlileri vücutlarına patlayıcı yerleştirip zorla Hamas tüneline sokmuş

Güncel Haberler

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yarı çıplak halde yan yana dizilmiş onlarca Filistinlinin elleri kelepçeli görüntüsü dünya gündemine oturmuştu. O karedeki sivillerden biri olan Filistinli Hakim, yaşadıklarını anlattı. İsrail güçleri tarafından vücuduna patlayıcılarla dolu bir kemer takıldığını ve başına kamera yerleştirildiğini söyleyen Hakim, Hamas'ın kullandığından şüphelenilen tünele sokulmuş.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in gözaltına aldığı Filistinli bir sivil, İsrail güçlerinin vücuduna patlayıcılar bağladığını ve canlı kalkan olarak Hamas tarafından kullanıldığından şüphelenilen tünele sokulduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, Gazze'deki işgalini genişletirken, basında Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yıkımın ortasında yarı çıplak, iç çamaşırlarıyla yan yana dizilmiş onlarca Filistinlinin elleri kelepçeli görüntüsü yer almıştı. İsrail devlet televizyonu KAN'ın 7 Aralık'ta paylaştığı görüntüler, sosyal medyada ve uluslararası kamuoyunda tepki çekmişti. İsrail'in "teslim olan silahlı teröristler" şeklinde yansıtmaya çalıştığı kişilerin İsrail güçleri tarafından kaçırılan siviller olduğu ortaya çıkmıştı.

İsrail güçleri, hem Filistinliler hem de uluslararası insan hakları kuruluşları tarafından gözaltına aldığı sivilleri "canlı kalkan" olarak kullanmakla suçlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail, Dünya, Hakim, Gazze, Savaş ve Çatışma, İnsan Hakları, Uluslararası İlişkiler, Dünya, Güncel, Haberler