Bakan Koca, kaza sonucu ölen Rümeysa'nın 36 saat çalıştığı iddiasını yalanladı

Güncel Haberler

Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, trafik kazasında hayatını kaybeden asistan doktor Rümeysa Berin Şen'in ölümüyle ilgili iddialara yanıt verdi. Bazı kliniklerde 36 saat çalışıldığı durumların gerçek olduğunu ifade eden Koca, 25 yaşındaki Rümeysa'nın kazadan önce "36 saat çalıştığı" iddiasının ise gerçek olmadığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Yaptığı konuşmada Bakan Koca, Ankara Şehir Hastanesi'nde çalışan asistan doktor Rümeysa Berin Şen'in hayatını kaybetmesiyle ilgili iddialara yanıt verdi. Nöbetten çıkıp evine dönerken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren 25 yaşındaki asistan doktorun 36 saatlik nöbetten döndüğü iddia edilmişti.

NE OLMUŞTU?

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Asistanı Doktor Rümeysa Berin Şen (25), nöbetten çıkıp evine dönerken kullandığı otomobille yol kenarında duran kamyona arkadan çarptı. Kazanın ardından Rümeysa'nın 36 saatlik uzun nöbetinin ardından evine dönmekte olduğu iddia edildi.

Daha sonra konu hakkında hastane başhekimliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hastanemiz Kadın Doğum Kliniği Asistanı Dr. Rümeysa Berin Şen'in elim bir kazada hayatını kaybetmesinin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Bugün hastanemizde çalışma arkadaşımız için bir anma programı düzenledik. Çok sevdiğimiz bir ekip arkadaşımızı genç yaşında sonsuzluğa uğurlamak hepimizi derinden sarstı. Çalışma arkadaşımızın vefatı sonrası, sosyal medyada 36 saat nöbetten dolayı olayın meydana geldiğine ilişkin iddialar üzüntümüzü daha da artırmaktadır. Dr. Rümeysa Berin Şen, cuma gecesi normal nöbetini tutmuş ve cumartesi sabah nöbet bitiminde hastaneden ayrılıp evine giderken bu acı olay meydana gelmiştir" ifadeleri yer aldı.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Fahrettin Koca, , Haberler