Gezi Davası kararına tepki gösteren Müjde Ar'dan Abdullah Gül'ün sözlerine destek: Ülkenin sahipsiz olmadığını hissettik

Politika Haberleri

Yeşilçam oyuncusu Müjde Ar, Gezi Davası kararlarına tepki gösterirken Gezi olaylarında dönemin Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Abdullah Gül'e destek verdi. Gezi Davası kararını "utanç verici" olarak yorumlayan Abdullah Gül'e Müjde Ar, "Abdullah Gül'ün çıkışı da çok önemlidir. Bu açıklamalarla ülkenin sahipsiz olmadığını hissettik." ifadeleri ile arka çıktı.

Gezi Davası kararlarına ilişkin siyaset ve sanat camiasından sesler yükselmeye devam ediyor. 2013'te yaşanan Gezi olaylarında dönemin Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, davadan çıkan karara tepki gösterdi. Abdullah Gül yaptığı açıklamada "Kavala ve arkadaşlarıyla ilgili karar kamu vicdanını çok derinden yaraladı. Beni de çok üzdü. Bu dava yargılama süreci açısından da ileride utanılacak bir yargılama süreci olarak anılacaktır." ifadelerini kullandı. Karara bağlanan Gezi davası sonrası sinemacılar 'Bu hukuksuzluğa seyirci kalmayacağız'başlıklı bir metin hazırlayarak imzaladı. İmzalanan metin hakkında konuşan Yeşilçam oyuncusu Müjde Ar, Abdullah Gül'ün Gezi Davası kararları karşısında aldığı tutumu değerlendirdi.

Haberler.com - Politika

Abdullah Gül, Müjde Ar, , Haberler