Erol Evcil, tahliye oldu

Güncel Haberler

BURSA 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'suçtan kaynaklanan mal varlıklarını akladıkları' suçlamasıyla tutuklu bulunan Erol Evcil ile Hüseyin Kayapalı'nın yargılanmasına devam edildi.

BURSA 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'suçtan kaynaklanan mal varlıklarını akladıkları' suçlamasıyla tutuklu bulunan Erol Evcil ile Hüseyin Kayapalı'nın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, Evcil ve Kayapalı'nın tahliyesine karar verirken, duruşmayı haziran ayına erteledi.

Özel yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapanmasının ardından, 2012 yılında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'suçtan kaynaklanan mal varlıklarını akladıkları' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme' suçlamasıyla iş insanları Erol Evcil ile Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu sanıklar için yargılama başladı. 2015 yılında İzmir'in Foça ilçesindeki yazlığında yakalanan Erol Evcil hakkında mahkeme heyeti, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme' suçundan 4 yıl 2 ay, 'suçtan kaynaklanan mal varlıklarını akladıkları' suçundan da 6 yıl 8 ay olmak üzere toplam 10 yıl 10 ay hapis cezası ve 1 milyon 250 bin lira da adli para cezası verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Kayapalı, Güncel, Haberler