Ekvador ordusu yakaladığı kartel üyelerinden aslan taklidi yapmalarını istedi: Dışarıda kükrüyordunuz hadi yine yapın

Dünya Haberleri

"Fito" lakaplı çete elebaşı Adolfo Macias Salazar'ın cezaevinden kaçması sonrasında 60 günlük OHAL ilan edilen ve çete üyelerinin çok sayıda polis ve gardiyanı öldürdüğü Ekvador'da sokağa inen askerler ülkedeki düzeni yeniden sağlamaya başladı. İnternete düşen bir videoda kartel üyelerini tek tek yakalayan Ekvador ordusunun, "Dışarıda aslan gibi kükrüyordunuz, şimdi de kükreyin" sözleriyle zanlılardan aslan taklidi yapmalarını istediği görüldü.

Ekvador'da "Fito" lakaplı çete elebaşı Adolfo Macias Salazar'ın cezaevinden firar etmesi sonrasında yaşanan gerilim ordunun sokağa inmesiyle biraz olsun dinmiş görünüyor. Çok sayıda gardiyan ve polisi öldüren kartel üyelerini tek tek yakalayan Ekvador ordusu, bu kez de yakaladıkları çete üyelerinden aslan taklidi yapmalarını istedikleri görüntüyle gündemde. Askerlerin videoda, kartel üyelerine "Dışarıda aslan gibi kükrüyordunuz, şimdi de kükreyin" dedikleri görülüyor.

NE OLMUŞTU?

Ülke genelinde bir süredir güvenlik kriziyle boğuşan Ekvador hükümeti, "Fito" lakaplı çete elebaşı ile birkaç mahkumun Guayas kentindeki hapishaneden kaçması ve ardından polis araçlarına bombalı saldırılar düzenlenmesi üzerine, 9 Ocak'ta 60 günlüğüne OHAL ilan etmişti.

OHAL kapsamında, 23.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyurulmuştu. OHAL kararının ardından suç örgütleri, çok sayıda polisi kaçırmış ve araçları ateşe vermişti. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, çete üyelerince kaçırıldıktan sonra başlarına silah dayanan polisler, Devlet Başkanı Daniel Noboa'dan yardım isterken görülmüştü.

Haberler.com - Dünya

Dünya, Haberler