EBSO'dan turuncu farkındalığı

Güncel Haberler

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önleme ve bu konuda farkındalık yaratma amacıyla 25 Kasım- 10 Aralık tarihlerinde başlatılan dünyayı turuncuya boyama etkinlikleriyle ilgili olarak "Kadınlarımızın hak ettiği...

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önleme ve bu konuda farkındalık yaratma amacıyla 25 Kasım- 10 Aralık tarihlerinde başlatılan dünyayı turuncuya boyama etkinlikleriyle ilgili olarak "Kadınlarımızın hak ettiği değeri görmesini sağlamak önce biz erkeklere düşmektedir. İnanın bu işin biteceğini bilsem tüm İzmir'i turuncuya boyarım" dedi.

EBSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, kasım ayı olağan meclis toplantısına, toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önleme ve bu konuda farkındalık yaratma amacıyla düzenlenen turuncu kampanyayı desteklemek için turuncu fular veya mendil takarak katıldı. Birleşmiş Milletler'in, toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önleme ve bu konuda farkındalık yaratma amacıyla 25 Kasım-10 Aralık tarihlerinde başlattığı dünyayı turuncuya boyama kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade eden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, turuncuya boya platformunun kurucularından İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'ye gayretlerinden ötürü teşekkürlerini iletti. Kadına fiziken veya psikolojik en ufak darbenin insanlığa, medeniyete, geleceğe ve evlatlara atıldığını kaydeden Yorgancılar, "Şiddete müsaade etmemek, kadınlarımızın hak ettiği değeri görmesini sağlamak önce biz erkeklere düşmektedir. İnanın bu işin biteceğini bilsem tüm İzmir'i turuncuya boyarım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ender Yorgancılar, Ege, Güncel, Haberler