Dinç Bilgin "Nitelikli Zimmet" Suçundan 6 Yıl 8 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Ekonomi Haberleri

Etibank'ın zarara uğratılmasıyla ilgili, bankanın eski sahibi Dinç Bilgin ve oğlu Şevket Önay Bilgin'in de aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

Etibank'ın zarara uğratılmasıyla ilgili, bankanın eski sahibi Dinç Bilgin ve oğlu Şevket Önay Bilgin'in de aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Dinç Bilgin "Nitelikli zimmet" suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yönetim kurulu üyesi sanıklardan 5'i daha ceza alırken; Dinç Bilgin'in oğlu Önay Şevket Bilgin'in aralarında bulunduğu 7 sanık hakkındaki davaların, zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine karar verildi.

SANIKLARDAN 7'Sİ DURUŞMADA HAZIR BULUNDU, 6'SI İSE KATILMADI

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Dinç Bilgin, Şükrü Karahasanoğlu, Hakkı Cengiz Kırgül, İsmail Hakkı Karakaya, Murat Yüksel, Zeki Ünal ve Cahit Demir geldi. Şevket Önay Bilgin ve Zafer Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 6 sanık ise duruşmaya gelmedi.

DİNÇ BİLGİN SAVUNMA YAPTI

Dinç Bilgin, "Dava yaklaşık 16 yıldır devam ediyor. Bankaya el konulduğu tarihte o dönem öncesi Türkiye'de medya sektöründe iki büyük firmadan biriydim. Bünyemizde gazeteler, televizyonlar olmak üzere 3 bini aşkın çalışanımız vardı" diyerek savunmasına başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Murat Yüksel, Dinç Bilgin, Karakaya, Etibank, Ekonomi, Ekonomi, Ekonomi, Güncel, Haberler